Festival hudebního divadla OPERA se po minulém ročníku, který se uskutečnil v podzimním termínu, vrací na začátek kalendářního roku. Od 4. ledna do 2. března 2020 v Praze své nejlepší inscenace nabídnou operní soubory z celé České republiky i ze Slovenska, představení stálých operních domů i tentokráte doplní produkce vzniklé nezávisle na tradiční operní síti divadel. Většina představení se opět odehraje na scénách Národního divadla, festival ale expanduje i do dalších divadelních i nedivadelních prostor.

Festival Opera, který tradičně pořádá Jednota hudebního divadla, je společnou akcí všech divadel, a to z pohledu ekonomického i uměleckého. Národní divadlo dává své operní domy k dispozici za nekomerčních podmínek, mimopražským divadlům se dostane úhrady jen části nákladů na představení.  Festival finančně podporují především Ministerstvo kultury České republiky a Hlavní město Praha, slovenské soubory jsou částečně podporovány též Ministerstvem kultury Slovenské republiky.

OperaJournal Vám přinese zprávy o nejzajímavějších představeních Festivalu.

Co můžete vidět na Festivalu:

http://www.festival-opera.cz/program.html

Program festivalu:

Ceny vstupenek na představení mimopražských souborů v Národním a Stavovském divadle 160 – 790 Kč, ve Státní opeře 350 – 790 Kč. Ceny vstupenek na ostatní představení 290 – 350 Kč,na představení Hra o Malinu 150 Kč. 30% sleva pro studenty a seniory.

SPECIÁLNÍ FESTIVALOVÁ NABÍDKA

30% sleva při zakoupení vstupenek na čtyři a více představení mimopražských souborů na scénách Národního divadla (Národní divadlo, Stavovské divadlo, Státní opera). Vstupenky se slevou dostanete přímo v Národním divadle.

PŘEDPRODEJ A REZERVACE VSTUPENEK

Vstupenky na scény Národního divadla v pokladnách Národního divadla, na jeho webových stránkách a prostřednictvím Bohemia Ticket, Colosseum Ticket, TicketPortal. Vstupenky do Divadla Komedie v centrální pokladně Městských divadel pražských (Vodičkova 700/32) a v pokladně Divadla Komedie. Vstupenky na všechna ostatní představení přes GoOut a hodinu před představením v místě konání.

Festival hudebního divadla OPERA – od 4. ledna do 2. března 2020

V našem příspěvku byly použity části z tiskové zprávy Festivalu z prosince 2019

Janáčkův Osud zazní v provedení Národního divadla Moravskoslezského © Martin Popelář